Go to navigation

Kör med dubbdäck på alla tunga bussar

19.01.2012

I bl a Dalarna har bussbolag på senare tid ställt in busstrafik när olycksrisken bedömts som oacceptabelt hög pga allt för hala vägar.

I Skellefteå finns ett bussbolag som har valt en annan lösning; att dubba bussarnas däck.

Ett problem med att dubba däck på tunga fordon, är att däckens stomme därmed inte längre är lämplig för regummering. Normalt regummeras tunga fordons däckstommar 3 gånger, men det går inte med dubbade däck. Regummering ger avsevärt mindre miljöpåverkan och bättre däckekonomi, än att varje gång köpa helt nya däck till bussen eller lastbilen. Därmed är frågan om dubbdäck på tunga fordon betydligt större än att dubbningen i sig kostar pengar och att vägytans slitage ökar kraftigt med dubbade däck på tunga fordon.

Hur ser vägentreprenörens incitament ut, för att förebygga ishalka med salt, halkbekämpa med sand samt med tung väghyvel skrapa bort isryggar som ger djupa branta isspår? Vilken påverkan har t ex fördelningen mellan fast och rörligt arvode i affärsmodellen?

Frågorna om vinterdäck, snöröjning, halkbekämpning och väggrepp är mångfaldiga. Flera av dem kommer att diskuteras på Vintervägforum 1-2 februari i Borlänge.

Läs mer här: http://www.rt-forum.com/iuware.aspx?pageid=108278&ssoid=149417

Tillbaka