Go to navigation

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er død

08.05.2019

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er død

Terje Moe Gustavsen, vegdirektør i Norge, døde natt til lørdag etter et kort tids sykeleie. Han ble 64 år.

Terje har den siste uka vært innlagt på sykehus med en kraftig lungeinfeksjon. Han har vært vegdirektør siden november 2007 og ledet arbeidet i NVF fra 2012 til 2016, da Norge var ledende land i samarbeidet. Han etterlater seg kona Mildrid og barna Maren og Einar.

– Dette er et trist og tøft budskap å få. Terje var på mange måter «motoren» i Vegvesenet. Vi er mange som kommer til å savne han som leder, arbeidskollega og inspirasjonskilde. Mine tanker går først til Mildrid, barna og resten av familien. Men også i Vegvesenet, NVF og samferdsels-Norge ellers er vi mange som har mistet en kjær venn. Terje er en samfunnsbygger og aktør som har satt mange varige spor etter seg, sier Bjørne Grimsrud, direktør for Økonomi- og virksomhetsstyringsavdelingen i Vegdirektoratet. Grimsrud skal fungere som vegdirektør inntil videre. I NVF vil regionvegsjef Per Morten Lund overta Terje Moe Gustavsens rolle.

Trafikksikkerhets-fokus

Blant mange viktige områder var Trafikksikkerhet et innsatsområde som Terje Moe Gustavsen var spesielt opptatt av. Som leder for Vegdirektoratet og Statens vegvesen var han en aktiv og utrettelig pådriver i kampen mot trafikkdøden. Som samferdselsminister var det han som fremmet Nullvisjonen for Stortinget, som ble vedtatt i 2002. Da Gustavsen overtok i Statens vegvesen i 2007 mistet 233 livet på norske veier. Utviklingen har gått riktig vei – til 108 i 2018. Også i arbeidet i NVF har trafikksikkerhet vært Gustavsens største innsatsområde.

 

Tillbaka